fbpx
simpelweg de vraag

FTP is een manier om bestanden online over te zetten. U zou de sites die u in uw browser bezoekt als “het internet” kunnen beschouwen, maar uw browser gebruikt alleen HTTP / HTTPS.

Er zijn vele andere protocollen die samen het internet vormen. IMAP en POP zijn bijvoorbeeld twee protocollen die e-mailclients gebruiken om berichten te verzenden en ontvangen. XMPP is een protocol dat wordt gebruikt voor het verzenden en ontvangen van chatberichten. FTP is een transfer protocol.

FTP staat voor “File Transfer Protocol”. Het is ook een van de oudste protocollen die tegenwoordig worden gebruikt en is een handige manier om bestanden te verplaatsen. Een FTP-server biedt toegang tot een map met submappen. Gebruikers maken verbinding met deze servers met een FTP-client, een stukje software waarmee u bestanden van de server kunt downloaden en er bestanden naar kunt uploaden.

Veel internetgebruikers zullen nooit gebruik maken van FTP, maar als u een website aan het bouwen bent, is dit een essentiële tool. En omdat het zo’n fundamenteel hulpmiddel is op internet, is het de moeite waard om te weten wat het inhoud, zelfs als u geen ontwikkelaar bent.

-IEDEREEN HEEFT EEN WEBSITE NODIG… BEN JIJ KLAAR VOOR DE JOUWE?-

Wil je op de hoogte blijven van onze blogs, projecten en branche gerelateerde informatie? Volg dan onze LinkedIn pagina:

Comments
Share
Elaxxlbeheer

Leave a reply