fbpx

Huisstijl

Ontwerp
WAT ZIJN JOUW WENSEN?

Een huisstijl wordt gezien als een van de meeste cruciale marketingonderdelen. Het identificeert en differentieert je als merk ten opzichte van andere merken in de markt. Het draagt ook bij aan een positieve ervaring met jouw product/ dienst, wat een impuls kan geven in de verkoop.

De kracht van een huisstijl

Een goede en herkenbare huisstijl kan een algehele impact geven op je bedrijf. Het verandert de manier hoe men jouw merk waarneemt en hoe je bekend staat bij de consument.

Daarnaast kan het business generen en de naamsbekendheid vergroten. Het is de basis van elk ontwerp en visuele uiting en daarbij een van de belangrijkste praktijken binnen het merkproces.

Daarnaast is het bijna algemeen bekend dat onbewuste percepties klanten beïnvloeden in het aankoopproces. De meest succesvolle bedrijven besteden veel geld om te zorgen dat het publiek een product of merk niet vergeet. En het kan zelfs positieve emoties oproepen. Hoe meer je een merk onthoudt, hoe meer het ontwerp van een goede huisstijl zijn werk heeft gedaan.

Image module
Image module

Herkenbaarheid

De huisstijl bestaat uit een logo, lettertypes, kleuren, symbolen en is gebaseerd op de identiteit van een organisatie en/of de boodschap die een bedrijf wilt uitstralen. Binnen de huisstijl is het logo een van de belangrijkste elementen. Het is als het ware het gezicht van het bedrijf en maak de eerste indruk. Een professioneel en krachtig logo ontwerp, dat tegelijkertijd ook makkelijk te onthouden is, is dus heel belangrijk. Door alle elementen, zoals het logo, kleuren, typografie (lettertype), vormentaal (stramienen/vlakken/curves/opmaak) consistent te gebruiken in je website, op visitekaartjes, in e-mails, bedrijfskleding en andere uitingen zorg je voor herkenbaarheid.

Van wensen naar een ontwerp

Wil je een nieuwe huisstijl laten ontwerpen of wil je je bestaande huisstijl verbeteren? Wij denken proactief met je mee en brengen jouw wensen in kaart. Door goed te onderzoeken wie jij bent als bedrijf, wat je wilt uitstralen en wat jouw kernwaarden zijn ontwikkelen we een huisstijl die jouw bedrijf volledig representeert.

Neem contact met ons op per mail of via de contactpagina voor meer informatie. Bellen mag uiteraard ook: 030-2692161. Of lees meer over ons.