fbpx

Marketing

Waarmee kunnen we je helpen?

MARKETING

Wat is marketing?

De term Marketing staat voor het geheel van alle activiteiten die een bedrijf uitvoert om de verkoop van producten of diensten te bevorderen.
Door de jaren heen is zowel de definitie van marketing veranderd als de wijze waarop het wordt toegepast door de invloed van onder andere social media en vakgebieden zoals psychologie.

Voor 1985 werd marketing door de (AMA) American Marketing Association gedefinieerd als: “de uitvoering van bedrijfsactiviteiten die de stroom van goederen en diensten van fabrikant naar consument of gebruiker sturen”.

In 1985 paste de American Marketing Association de definitie aan naar: “Marketing is het proces van bedenken en uitvoeren van het ontwerp, de prijszetting, de promotie en de distributie van ideeën, goederen en diensten om zo een uitwisseling te creëren die de realisatie van doelen van zowel individuen als organisaties mogelijk maakt”.

Philip Kotler definieert marketing in zijn boek “Marketing Management” (wereldwijd is dit boek nog steeds het meest gelezen en gebruikte boek als het aankomt op marketing) als: “De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil”.

Waar het vroeger met name om aanbod ging staan tegenwoordig (het identificeren van) de consumentenbehoeften centraal.
Marketing als discipline is daarbij sterk ontwikkeld door andere vakgebieden zoals psychologie, sociologie en economie.

Wat is content marketing?

Op een relevante en aantrekkelijke manier (potentiele) klanten de helpende hand bieden zonder direct jouw product of dienst aan te prijzen, dat is in essentie de definitie van content marketing.

Je biedt de juiste informatie waarmee je de klant/bezoeker helpt om de juiste keuzes te maken, hun behoefte te vervullen en/of meer uit jouw product of dienst te halen.

De gedachte hierachter is dat wanneer je dit consequent doet, men jouw organisatie gaat zien als een betrouwbare bron van waardevolle informatie waardoor je vertrouwen wekt en autoriteit verwerft. Uiteindelijk resulteert dit loyaliteit en mond-tot-mond-reclame.

Het Amerikaanse Content marketing Institute verwoord dit als:

“Content marketing is de kunst om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is. Je speelt in op deze behoefte met content die én de helpende hand biedt én verband houdt met de aanschaf of het gebruik van jouw producten of diensten. Deze content bied je vervolgens aan via een doordachte mix van on- en offline middelen en (sociale) media met als doel klanten aan te trekken en te binden.”

Geïnteresseerd in wat content marketing voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen?

Neem dan contact op!

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van marketing waarbij sociale media worden ingezet met als doel marketing en/of communicatie doelstellingen te realiseren.

Het is een interactieve vorm van marketing gericht op het aangaan van dialogen, reacties en andere vormen van interactie, door middel van betrokkenheid (engagement) bij berichten kunnen de gewenste doelstellingen worden behaald.

Social media marketing is dus een interessante vorm van marketing wanneer je bijvoorbeeld je doelgroep (beter) wilt leren kennen of “dichtbij” je klanten wil staan, ook kun je door middel van interactie bijvoorbeeld de loyaliteit vergroten.

Geïnteresseerd in wat social media marketing voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen?

Neem dan contact op!

Wat is e-mailmarketing?

E-mailmarketing is een veel gebruikte vorm van marketing, denk hierbij aan nieuwsbrieven, aanbiedingen of een klanttevredenheidsonderzoek.

E-mail marketing is onder andere populair vanwege de goede meetbaarheid, het makkelijk kunnen personaliseren van berichten, de relatief lage kosten en de mogelijkheid om snel kunnen inspelen op actualiteiten.

Daarnaast is het populair omdat het ook bewezen resultaat heeft:
Meer dan 70% van de mensen koopt jaarlijks wel iets na aanleiding van een e-mail, ook geeft 70% van de mensen de voorkeur aan e-mail ten opzichte van televisie, radio en drukwerk als het aankomt op reclame.

Geïnteresseerd in wat e-mailmarketing voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen?

Neem dan contact op!

Wat is influencer marketing?

Influencer marketing is een vorm van marketing waarbij je gebruik maakt van (bekende) personen die (online) veel bekendheid hebben en meestal dus ook veel volgers, denk aan: bloggers, vloggers, youtubers, (top) sporters, acteurs etc.

Het is dus een samenwerking tussen jouw bedrijf en een influencer, denk aan winacties of een het dragen en promoten van kleding door een influencer.

Influencermarketing is een groeiende vorm van marketing omdat de influencer iemand is die een voorbeeldfunctie heeft en de consument hem/haar ziet als betrouwbaar en/of zich wil identificeren met deze influencer.

Geïnteresseerd in wat influencermarketing voor jouw bedrijf zou kunnen betekenen?

Neem dan contact op!